Frihavnen Gøteborg

Transformation fra havn til åndehul

Playan er blandt andet en bystrand vi har tegnet i samarbejde med kunstnergruppen MYCKET.

Området, der omgiver det, kaldes Frihavnen og er en del af det gamle industrielle hav­neområde i det centrale Gøteborg. Træstranden er placeret i et stort åbent rum mod vandet.

Det overordnede projekt omfatter forskellige kunstnere og arkitekter, der skal hjælpe til med at udvikle området de næste 3 år. På dette stadie er stranden en træstruktur, der forbinder en rollederby af den engelske tegnestue Muf arkitekter, en food court af den svenske kunstnergruppe MYCKET og et helårsbad af den tyske tegnestue RAUMLA­BOR.

Stranden er lavet af 4 forskellige moduler så projektet langsomt kan vokse sig større over de næste 2 år. Modulerne skaber forskellige sam­lingsrum undervejs, hvor du kan sidde på kanten af trækonstruktionen med fødderne i sandet. Modulerne er alle flade og er forbundet omkring en ”rygsøjle”, der gør det muligt for handicappede at bruge hele området.

Langs kanten af trækonstruktionen opstår flere funktioner, et vandspejl, omklædnings­rum, toiletfaciliteter, spiseborde og et bål.

VINDER AF SIENAPRISET 2018

Sveriges Arkitekters pris för bästa landskapsarkitektur

Areal 3000 m2
Færdigt 2014
Samarbejde med MYCKET

Del projektet